Pan kuře se švestkovou omáčkou a fit šťouchačkama

6. května 2015 v 7:42 | Llamka |  Hlavní jídla
Občas se může zdát, že zdravá nebo fitness jídla jsou po chvíli nudná, na stejné brdo, nezajímavá. A tak jsem pro jednou měla chuť vytvořit něco, co už nebude z mých obvyklých tří ingrediencí, nutně obsahujících ovesné vločky, a bude už vypadat tak nějak líp. Posuďte sami, jak se mi to povedloUsmívající se



Obecně mám ráda spojení masa s lehce sladkou chutí (viz. sladkokyselá omáčka v jarních závitcích), proto švestky a kuře mi okamžitě přišlo jako nápad hodný nějaké hodně, hodně významné cenyÚžasný

Co se švestkové omáčky týče, při jejím vyhledávání na internetu jsem byla rozpačitá. Většina kuchtíků si k ní pomáhala masoxem a podobnýma hloupostma, ve kterých nikdo z nás nejede, že jo? (Víte, že samotný glutamát nechutná nijak? Jen spouští v našem mozku chemickou reakci, která zmate náš mozek a my si pak myslíme, jak si pochutnáváme na chuti masa. Bleh.) Takže nakonec jsem se rozhodla jít tou nejjednoduší cestou - smíchala jsem trochu povidel s výpekem z masa. Použít ale můžete i udělaný bujón, nebo prostě trochu silného vývaru.

Jak to dělám já (2 porce):
2 kuřecí prsa
2-4 plátky kvalitní šunky
2-4 sušené švestky
300 g vařených brambor
100 ml mléka
1 jarní cibulka (pažitka,...)
Lžíce povidel
2 lžíce výpeku
Sůl, pepř, olej dle preferencí

Nejdřív si připravím maso - kuřecí prsa rozříznutá na tenčí plát, mírně potřu pár kapkami oleje, nasolím, napepřím (případně můžu přidat i jiné koření). Položím na něj šunku (nejlépe aby byla po celé délce) a na kraj položím rozříznuté švestky. Sroluju jako roládu a takto v celku (pokud se vzpouzí, můžu svázat provázkem) peču v troubě při asi 180 stupních, cca půl hodinky. Mezitím si připravím šťouchané brambory - na drobno si nakrájím jarní cibulku, uvařené a oloupané brambory rozkrájím a přidám k cibulce. Nakonec zaliju horkým mlékem a vesele šťouchám.
Nakonec rozmíchám horká povidla s výpekem. Servíruju s výrazem "Nikdo nikdy neudělal tak classy jídlo!"Mrkající

Co se kuřecího týče, naší další (každotýdenní, přiznávám) stálicí je kuře na paprice, dost často i tortilly z ovesných vloček. Jak bagrujete kuře nejradši vy? Ráda vaše recepty v lamí kuchyni vyzkoušímUsmívající se

Mějte se krásně a jezte chytře:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 gabrieless gabrieless | 16. května 2015 v 20:05 | Reagovat

Vypadá to výborně. Mňam :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama