Nehorázné Risotto agli spinaci

16. května 2015 v 18:26 | Llamka |  Hlavní jídla
Možná bych neměla, vzhledem k tomu, že z originálního receptu jsem pár nejnezdravějších ingrediencí vyškrtala, ale moc se mi líbí tuhle dobrotu takto pojmenovat. To, že jíme zdravě nebo fitness přece neznamená, že nemůžeme jíst zároveň na úrovni a stylově. Navíc, je tak strašně dobré, že by zasloužilo jakkoliv honosné pojmenování:-)



Už pro vás vařím skoro půl roku a za tu dobu jsem zatím narazila jen na jednoho člobrdu, kterého pohoršovalo, že mé recepty nejsou fitness - vadily mu semolinové těstoviny a trocha parmazánu.
Nemám za cíl vysekat se na co nejnižší procento tělesného tuku, ale jíst hezky. Naučit se oceňovat chutě a vůně čerstvých, přírodních potravin a vědět, že to, čím krmím sebe, své blízké a obrazně i vás je prostě kvalitní, zdravé a dobré. Proto mi občas srdce netrhá použít trochu smetany, zdravého oleje nebo tučnějšího sýru.

Ale to jsem se rozkecala, jdeme si uvařit úžasně krémové, špenátové risotto :-)

Jak to dělám já (4 porce - udělejte rovnou čtyři, no vážně):
2 větší cibule
1,5 hrnečku neuvařené rýže
půl litru silného vývaru
půl lžičky oleje
2-3 stroužky česneku, italské bylinky (dle chuti)
cca 200 g listového špenátu
5 lžic mraženého hrášku
2 hrsti parmezánu (může být i méně tučný sýr, pokud šetříte kalorie, např. ricotta, já použila provolone)

Nejprve cibulku nakrájím na drobno a hodím na rozpálený olej. Nechám pořádně rozvonět, zhnědnout ale nesmí. Přisypu syrovou rýži a pořádně promíchám, chvilku opékám. Po naběračkách přidávám vývar, vždycky když se vyvaří, přidám. Vařím jednoduše do té doby, než je rýže téměř hotová - potom přihodím hrášek, špenát a polovinu sýru (tou druhou samozřejmě slavnostně dozdobím risotto na talířiÚžasný)



P.S: Vím, že poslední dobou články přibývají spíš váhavě. Není to tím, že bych míň cvičila, vařila, nebo - nedejbože! - jedla, jen mě za měsíc čekají státnice a času není nazbyt...přesto pro vás co nevidět připravím takovou galerii z Food festivalu, který jsem dneska navštívila a možná i nějaká ta další překvápka:-) Užívejte sluníčka!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kaja kaja | Web | 16. května 2015 v 18:41 | Reagovat

Vyzerá to veľmi chutne a určite to musí aj veľmi dobre chutiť :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama