Prokleté kešu máslo

27. dubna 2015 v 13:33 | Llamka |  Svačiny, dezerty
Je to mánie - polovina fitness světa se cpe jako divá burákovými másly. Přiznávám se, že nevím proč. Od té doby, co jsem ho už kdysi dávno ochutnala v Anglii, prachsprostě jsem ho zavrhla. Stejně jako víceméně celou britskou kuchyni (nemyslíte, že můj blog anglická královna sleduje, že ne..?Nerozhodný). Kešu máslo je naproti tomu něco, co asi zavrhlo mě. Nebo se rozhodlo, že pokud ztloustnu, bude to kvůli němu.




Věděli jste, že všechny kešu oříšky, co jste kdy spořádali, byly už tepelně upravené? (Pokud ne, asi to nečtete, nebo jo, ale trápí vás u toho kožní vyrážky a puchýře.) Syrové jsou totiž jedovaté.

Tohle kešu máslo je strašlivě dobré. Jen tak, lžičkou, nebo třeba do ranní kaše - pokud si ho víc přisladíte, může to být jediná ingredience, kterou ke vločkám přidáte - a budou výborné.

Jak to dělám já (sklenička neurčité velikosti):
balíček kešu ořechů
lžíce olivového oleje
med (množství podle toho, jak sladké máslo chcete)
může být: skořice, hřebíček, badyán…zkrátka koření, co se hodí pro sladkou úpravu, klasického grilováka nedoporučuju

Všechny kešáky vhodím do mixéru a trápím ho. Vytrvale. Než se totiž pořádně rozdrtí, bude to celkem trvat, doporučuju dát si pozor, ať mixér nezavaříte.. Když mám pocit, že už k tomu nemá daleko, přidám zbytek ingrediencí a pokud mám štěstí, dostanu po chvíli mixování hmotu, která má být oříškovým máslem. Nastrkám jí do skleničky a nechám čekat v ledničce.


Vyrábíte si svá oříšková másla, nebo nějaká kupujete? Jak jste na tom s tolik oblíbeným burákovým? Jsem zvědavá na vase komentáře a užívejte si konečně krásného jarního počasí!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Réssi Réssi | E-mail | Web | 30. dubna 2015 v 15:23 | Reagovat

Bože, tak tohle nutně potřebuju zkusit!!! :D Já si teda ujíždím na burákovém másle, ale hrozně rychle se přejí, tejden mám závislost a pak ho měsíc nemůžu ani vidět. :-) Letim koupit kešu, ať si to můžu ozkoušet, jinak ta fotka se Shopenhauerovou knihou je super :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama