Voňavá, křupavá (a taky celozrnná) žemlovka

31. března 2015 v 15:11 | Llamka |  Hlavní jídla
Sladký oběd jsem neměla pěkně dlouho, naposled jsem ho preferovala asi jako dost malá lamka. Pak jsem ale objevila celozrnný toustový chleba a napadl mě tenhle (mnohými nenáviděný) klasický školní oběd...Nakonec jsem si na ní pochutnala tak, že druhý den nám provoněla kuchyň znovu. Zemlbába válí!:-)




Jak to dělám já (2 mega porce, i žroutkovi mého typu dostačující):
6 krajíců celozrnného toustového chleba
4 menší/3 větší jablka
1 vanička odtučněného tvarohu
2-3 lžičky sladidla - třtinový cukr, med,...
2 vejce
necelý hrneček mléka/jeho alternativy
může být: skořice, ořechy,...

Nejprve si oloupu jablka, vykrájím jadřince a nakrájím na tenčí plátky (ta jablka, jadřince snese odpaďák i nenakrájené). Potom udělám takové bílé blátíčko z mléka, vajíček a půlky sladidla. V tom pořádně vyválím toustový chleba a jednu polovinu dám na dno zapékací misky. Na to naskládám vstvu jablek, zakryju je peřinkou z tvarohu a druhé půlky sladidla, vrstvu s jablky pro velký úspěch opakuju a přikryju zbývajícími namočenými chleby. Peču v troubě asi půl hodinky, dokud není horní vrstva nádherně zlatá a křupavá.



Přibližné hodnoty na 1 porci:
530 kcal
sacharidů 74 g
bílkovin 45 g
tuků 10 g




P.S: Povšimněte si naší zaječice v bazalce - už se těšíte na Velikonoce? Co na ně budete připravovat dobrého? Inspirujte měUsmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Réssi Réssi | E-mail | Web | 23. dubna 2015 v 0:55 | Reagovat

úžasný, miluju žemlovku a už jsem jí neměla asi 100 let, hned o víkendu si jí upeču, děkuju za inspiraci :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama