Jarní závitky se sladkokyselou omáčkou

19. března 2015 v 8:14 | Llamka |  Hlavní jídla
Nejsou smažené a nejsou v nich houbičky, připomínající nakrájené slimáky. Zato jsou rozkošné, výborné, kreativní a příjemnou změnou na fitness talíři :-)



Rýžový papír jsem už kdysi objednala jen tak mimochodem při svém obvyklém nákupu pohankových kaší, divokých rýží, oříšků a tak dále, v nějakém záchvěvu vyzkoušet zase něco nového. Pochopitelně to dopadlo tak, že jsem ho umístila do spodní poličky, kde na mě jednou za čas, když jsem dolovala nejposlednější cibulku na guláš, vyčítavě vykoukl a ptal, co s námi tedy bude.
A tak jsem se rozhodla náš vztah posunout dál a pustila se do jarních závitků.


Jak to dělám já (cca 3 porce, tj. 6 závitků):
2 kuřecí prsa
2 cibule
asi 1/4 čerstvého ananasu
1 větší mrkev
1 červená paprika
trošku kokosového oleje
1 lžička olivového oleje

pár kapek sójové omáčky
sůl, pepř, kari koření,..
1 lžička medu
chili
6 kusů rýžového papíru

Připravím si směs - na kokosovém oleji osmahnu cibulku a po chvilce přidám ostatní (na malé kousky nakrájenou) zeleninu a ananas. Přidám trochu vody a taky sójovou omáčku, aby se směs mohla trochu (tak 10 minut) provařit. Zatím si nachystám maso - nakrájím na nudličky a naložím do olivového oleje a koření, co mi chutná - doporučuju sůl, pepř a trochu kari nebo kurkumy, k asijské kuchyni se prostě úžasně hodí. Když je směs provařená, dám si jí někam bokem a na pánvi osmažím maso - když je udělané, vrátím k němu zeleninu, přidám med a chili, promíchám a náplň je s velkou slávou tímto hotová :-)
S rýžovým papírem pak už postupuju dle návodu - lehce se namočí, tím změkne a můžu balit. Mně se osvědřilo ho dávat ne na ubrousek, na který se příšerně lepí a pravděpodobně se z vás tak stane požívač nejen rýžového papíru, ale na pečící papír - s tím se pracuje daleko líp.
Hotové závitky peču tak 15 minut v troubě, ať jsou křupavé.


Mimochodem, rýžový papír není z rýže, vyrábí se z rostlin rýže. Věděli jste to?:-)
Jestli máte recept na vlastní závitky, budu moc ráda, když se podělíte :-)

P.S: A pokud vám zbyde ananas, ugrilujte ho. Je vynikající!:-)

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 vlastni-mezisvet vlastni-mezisvet | Web | 26. března 2015 v 9:54 | Reagovat

Jarní závitky s přítelem moc milujeme! Já do nich balím úplně vše. Jakoukoliv zeleninu, maso či sýr. Pak je namáčíme do soyové sladkokyselé omáčky. Závitky nikdy nezklamou!

2 hesturs hesturs | 28. března 2015 v 8:26 | Reagovat

Mohla bych se jen zeptat, kde že tyto věci kupuješ? Plno receptů bych ráda vyzkoušela, bohužel naše Jednota není zrovna dobře zásobená. A ani v supermarketech jsem většinu věcí nepotkala...

3 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 28. března 2015 v 11:54 | Reagovat

[1]: To namáčení je taky super:-) Já k tomu dělala takovou bylinkovou omáčku, ale je fakt, že ta sladkokyselá asi bude ještě lepší :-)

4 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 28. března 2015 v 11:56 | Reagovat

[2]: To úplně chápu, je fakt, že v supermarketech bývá výběr dost omezený...proto tak jednou měsíčně nakupuju na www.biosfera.cz :-) Je to e-shop se zravou výživou, mají tam skoro všechno - rýžový papír, různá semínka, vynikající čokolády, oleje, kokosová mléka,...a dovezou ti to až domů :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama