Březen 2015

Voňavá, křupavá (a taky celozrnná) žemlovka

31. března 2015 v 15:11 | Llamka |  Hlavní jídla
Sladký oběd jsem neměla pěkně dlouho, naposled jsem ho preferovala asi jako dost malá lamka. Pak jsem ale objevila celozrnný toustový chleba a napadl mě tenhle (mnohými nenáviděný) klasický školní oběd...Nakonec jsem si na ní pochutnala tak, že druhý den nám provoněla kuchyň znovu. Zemlbába válí!:-)



Jaroměřická mlékárna

27. března 2015 v 7:31 | Llamka |  Testování
Testovali jsme a vařili z výrobků Jaroměřické mlékárny. Jaké to bylo?Usmívající se


Jarní závitky se sladkokyselou omáčkou

19. března 2015 v 8:14 | Llamka |  Hlavní jídla
Nejsou smažené a nejsou v nich houbičky, připomínající nakrájené slimáky. Zato jsou rozkošné, výborné, kreativní a příjemnou změnou na fitness talíři :-)


Nebojme se jíst aneb kolik kalorií má lamí kaše?

15. března 2015 v 9:40 | Llamka |  Kolem okolo
Mám pocit, že většina z nás se vlastně bojí jíst. A pokud jíme zdravě, možná jíme o dost míň, než si myslíme.


Zdravý cheese cake bez mouky

13. března 2015 v 10:31 | Llamka |  Svačiny, dezerty
Cheese cake byl "vynalezen" omylem, když se nějaký americký Wilda snažil vyfouknout Francouzům recept na jejich měkký sýr. Dneska je tak oblíbený, že se na soutěžích o největší cheesecake dělají i 2 000 kilové krávy a tenhle dortík má dokonce svůj národní den.


Kuře na pomerančích s batátovými hranolky

11. března 2015 v 15:27 | Llamka |  Hlavní jídla
Zdenda Pohlreichů říká, že největším nepřítelem českých kuchařů je jejich fantazie. Jak už jsem psala tady, dost s ním souhlasím. Tohle kuře není tak klasické, jako třeba to na paprice, ale zdravý jídelníček o to víc osvěží. Doslova :-)


*RECEPTY*

10. března 2015 v 14:49 | Llamka |  *Recepty*

Kašičky, lívance, snídaňové bomby




Vegetariánské



Z opeřence (už oškubaného)


Masité



Sušenky, buchty, koláče



Nepečené dezerty



Pečivo



Pomazánky



Česká kuchyně: proč jíme blafy?

9. března 2015 v 14:37 | Llamka |  Kolem okolo
České stoly mi občas připomínají spíš korýtka. Co se nám stalo, že dobrovolně pojídáme "junk food" a ještě si na tom vlastně máme pochutnat?


Zapečené gnocci s rajčatovou omáčkou

3. března 2015 v 7:59 | Llamka |  Hlavní jídla
Čte se to "ňoky". Ale to je šumák - jsou vynikající, bez špetky mouky a k tomu plné bílkovin:-)


Marmelády z Velkých Popovic

2. března 2015 v 16:36 | Llamka |  Testování
Nejmenují se marmelády, ale pochoutky, protože někoho z evropské unie napadlo, že tak mohou být označovány jen směsi obsahující citrusové plody. A tak jsme pro vás testovali ovocné pochoutky, vyráběné z vlastního ovoce, s láskou a pečlivostí:-)