Švestky v hořké čokoládě a skořici

15. února 2015 v 10:58 | Llamka |  Svačiny, dezerty
MILUJU ovoce a ořechy na všemožné způsoby, ty v něčem máčené ale snad vůbec nejvíc. Jenže ona je to dost kalorická bomba a hlavně, kupované plody v něčem jsou prostě čuňačinka. Obvykle vezmou to nejhorší ovoce/ořechy, vymáchají to v mega vrstvě ztuženého tuku, napráší do toho nějaké konzervanty aby to bylo fakt super a hrdě nám to strkají v supermarketech pod nos. Tak jsme si jeden večer udělali v kuchyni takovou malou manufakturu a vytvořili něco úžasně dobrého, našeho a bez jakékoliv chemie.




Jak to dělám já:
sušené ovoce nebo ořechny
kvalitní čokoláda
(kousek másla nebo kokosového oleje)
kakao, skořice, kokos, špetka chili...

Nejdřív si rozpustím čokoládu - ve vodní lázni, dost možná se jí nebude chtít, proto jí můžeme pomoct trochou másla nebo kokosového oleje. Když je tekutá (měla by ale pořád zůstat dost hustá), nachystám si ovoce a ořechny co chci máčet a taky v čem to všechno chci vyválet - my zvolili klasickou mletou skořici, ke konci, když došly švestky a tedy přišly nouzově na řadu mandle (tak přece tu čokoládu nevyhodíme, že jo:D), smíchali jsme jí ještě s kakaem. Plod vždycky namočíme v čokoládě a vyválíme v připravené vrstvičce - zní to, jakože to nepůjde, ale je to překvapivě snadné :-)
Hotové kousky dáme ztuhnout do ledničky.



Tenhle můj výplod fantazie podpořený nezkrotnou touhou po dobrém sladkém nás nadchl. Doufám, že osloví i vás:-) A pokud chcete zkusit nějaké nepečené zobání, doporučím ricottové kuličky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ellie's' - untrue.blog.cz ellie's' - untrue.blog.cz | Web | 19. února 2015 v 14:42 | Reagovat

to si na 100% udělám miluju čokoládu a tedy ořechy v kešu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama