Guláš z fitness kravičky

26. ledna 2015 v 15:11 | Llamka |  Hlavní jídla
Hospodský, umaštěný a oslizlý guláš (už vás honí mlsná?:D) nemá s tímhle nic společného. Náš fit guláš je pikantní, výrazný a táááák úžasně masový:-)


Dělala jsem i celozrnný knedlík, ale rozhodl se, že ještě není připraven stát se mediálně známým a tedy se uvařil tak, že kdybych vám ho vyfotila, už byste neměli chuť vůbec na nic a pravděpodobně i nahlásili můj blog jako nevhodný. Proto jsem podávala chleba, co jsem den před gulášem upekla - jestli hledáte inspiraci na domácí celozrnné pečivo, doporučuju housky nebo chleba :-)

Jak to dělám já (cca 4 porce):
750 g hovězího masa (kližka, třeba, ideálně něco nepříliš tučného)
750 g cibule
1 lžička kokosového oleje
sůl, pepř, sladká mletá paprika, chili, česnek
voda

V hrnci rozpálím kokosový olej a přidám nakrájenou cibuli. Trochu orestuju, až se pořádně rozvoní, přidám osolené a opepřené maso. Nechám ho trochu zatáhnout, zasypu paprikou a zaliju vodou. A nechám guláš ať si dělá co chce (no dobře, občas ho promíchám a očichám) asi tak hodinu a půl - zkrátka dokud není maso měkké. Pokud chci, přidám ještě koření podle chuti, v závěru guláš "dotáhnu" trochou česneku (klidně na plátky, jestli jako já nesnášíte čištění lisu na česnek:D) a chili.


Díky stejnému poměru masa a cibule bude guláš tak hustý, jak vidíte na fotkách - není teda vůbec potřeba pomáhat si moukou:-)

Napište, jak vám chutnalo. Nebo jak děláte guláš rádi vy. Dobrou chuť!:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama