Čokoládová pěna z avokáda

28. ledna 2015 v 18:24 | Llamka |  Svačiny, dezerty
Mousse de chocolate - ten název se mi líbí ještě víc. Jasně, original recept to není, protože kuchtíme zdravě, ale troufám si říct, že je snad ještě lepší. Nečekaně lepší.



Fotky nedokážou vypovědět, jak byl krém výborný. Vlastně je dost s podivem, že vůbec stihly vzniknout. Chuť má příjemně a jemně máslovou, čokoládovou a přitom lehkou jako dech (dech lesní víly, ne zavšiveného trola).

Hlavní ingrediencí je avokádo - celkem dlouho jsem se ho trochu bála, ale teď už vím, že nebyl důvod. Je skvělé i na pomazánky - brzy pro vás nějakou vymyslím. Zatím třeba můžete vyzkoušet tvarohovo česnekovou, nebo sýrovou s ořechy.

Jak to dělám já (2 - 3 porce):
1 zralé avokádo
1/2 kelímku ricotty
2 lžíce kvalitního kaka
1 lžíce agáve sirupu
ovoce, tvaroh

Nejdříve vydlabám pana Avokáda z jeho slupky - pokud je opravdu zralý, půjde vám to jako nic. Dám ho do mixéru a pořádně ho protočíme. Potom přimíchám ricottu, kakao a znovu mixuju, dokud krém nemá krásnou, hladkou konzistenci - pokud je moc tuhý, přidám lžíci nebo dvě mléka. Nakonec vmíchám sirup - nemusí být, ale samo avokádo ani ricotta sladké nejsou, takže vřele doporučuju. Já použila oříškový agáve sirup, ale neměl by být problém použít jiný druh, nebo i med.
Na vršek jsem jakože ledabyle poházela lesní ovoce a dala mu spršku z rozdroleného tvrhého tvarohu a špetky kakaa.


Tahle čokopěna se hodí jako samostatný dezert, ale nechci si moc naslintat do klávesnice, takže jen v rychlosti zmíním, že úžasný by byla určitě i na palačinkách nebo celozrnných houskách místo nutelly, či jako náplň do dortu.


P.S: Jdu pátrat, jestli ještě trošku nezbylo…
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simix Simix | Web | 28. ledna 2015 v 22:59 | Reagovat

Hmm, vypadá to dobře :)
Avokádo jsem pěkně dlouho neměla.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama