Leden 2015

Jak cvičit, aby to bylo vidět

30. ledna 2015 v 7:25 | Llamka |  Cvičení
Když cvičíte a ono vám to žere dost času, bolí to a pálí, samozřejmě chcete, aby to taky bylo vidět. Jasně - ten pocit, že jste silnější, mrštnější a naše páteř si píská spokojeností je taky super. Kde je ale sakra ten pekáč buchet??


Čokoládová pěna z avokáda

28. ledna 2015 v 18:24 | Llamka |  Svačiny, dezerty
Mousse de chocolate - ten název se mi líbí ještě víc. Jasně, original recept to není, protože kuchtíme zdravě, ale troufám si říct, že je snad ještě lepší. Nečekaně lepší.


Guláš z fitness kravičky

26. ledna 2015 v 15:11 | Llamka |  Hlavní jídla
Hospodský, umaštěný a oslizlý guláš (už vás honí mlsná?:D) nemá s tímhle nic společného. Náš fit guláš je pikantní, výrazný a táááák úžasně masový:-)


Mandlovo-ovesné sušenky

22. ledna 2015 v 18:15 | Llamka |  Svačiny, dezerty
Výborné, voňavé, rychle hotové a bez cukru i mouky - takové jsou tyhle mandlové krásky.


Perníková ovesná kaše s oříšky

17. ledna 2015 v 9:09 | Llamka |  Snídaně, brunche
Vím, že nápady, jak dát ovesné kaši zase nový kabátek (ano, aby nás i po týdnech/měsících/letech věrnosti pořád bavila a přitahovala:D) vítáte. Na víkend jsem pro vás tedy připravila perníkovou ovesku - je jednoduchá, voňavá a výborná.


Domácí žitný chleba se semínkama

14. ledna 2015 v 8:42 | Llamka |  Snídaně, brunche
Dělala jsem drobný průzkum ve dvou supermarketech. Cíl nebyl nijak složitý - chtěla jsem zjistit, jaký výběr budu mít, když si budu chtít domů odnést celozrnné pečivo.


Jak (ne)poznáte celozrnné pečivo a čím vším se nás snaží supermarkety očurat, jsem psala už tady. Stejně jsem ale nestačila zírat, když mezi snad třiceti druhama pečiva jsem našla jedinné, ustrašeně se choulící bagetky, které měly právo být označovány jako celozrnné (a evidentně se za něj skoro styděly). Kdybych ještě měla ten nehorázný požadavek na to, aby pečivo bylo i čerstvé, ne z rozmrazeného polotovaru, rovnou bych asi ostrouhala mrkvičku.

Proč (ne)jíst ovoce?

13. ledna 2015 v 13:16 | Llamka |  Kolem okolo
Ještě před pár týdny by má odpověď asi byla: protože jsi pako. Vždyť co může být prospěšnějšího než přírodní produkt, který nám vyroste na stromě/palmě/rostlince, než krásné, čerstvé ovoce.

Nejdříve chci zdůraznit, že rozhodně neříkám, že jíst ovoce je špatné. To ne! Ovoce obsahuje obrovskou spoustu vitaminů, stopových látek a podobně, díky kterým ke zdravé stravě patří. Jenže jsem si všimla, že celkem dost "opravdických" fitnessáků ovoce vůbec, nebo skoro vůbec nejí a jsou i výživoví poradci a trenéři, kteří ho taktéž nedoporučují. Tak jsem chtěla zjistit proč.


Domácí hamburgery - ne "na prase"

11. ledna 2015 v 10:48 | Llamka |  Hlavní jídla
Nejsem si jistá kdo, proč a co to hamburgerům vlastně udělal. Tu věc, na kterou je plno z nás zvyklá jakožto na hamburger jsem měla v McDonals možná tak dvakrát v životě. Nikdo na okurku nezapomněl, ale celé to bylo vážně strašlivé. Přitom - základem hamburgeru by mělo být kvalitní hovězí maso, houska, dresing, omáčka a čerstvá zelenina. Tak proč jako ne?:-)


Zimní kakaová ovesná kaše

10. ledna 2015 v 8:26 | Llamka |  Snídaně, brunche
Díky trošce kvalitního kakaa nabere ovesná kaše nádhernou čokoládovou chuť, barvu i vůni. Úžasná je právě teď, v zimě - ať už vás čeká náročný den ve škole/práci, chladná sobotní procházka nebo prostě jen máte chuť na čokozměnu. Zahřeje, pohladí a věřím, že i zachutná.


Penne s barvou brokolice a vůní pražených ořechů

6. ledna 2015 v 16:01 | Llamka |  Hlavní jídla
Neumím vařit brokolici. Vím, že je zdravá, skvělá, nadpozemsky hodnotná, ale když jí udělám já, je maximálně tak nechutná a divně rozplizlá :D. Teď jsem ale vymyslela a vyzkoušela recept, který nádherně provoněl celý byt, chutnal úžasně a - a to je s podivem - obsahoval krásně zelenou, křupavou brokolici.