Zapékaná ovesná kaše. Voní po štrůdlu!:-)

22. prosince 2014 v 14:41 | Llamka |  Snídaně, brunche
Variace na téma snídaňové ovesné kaše, pokud vám klasická nechutná nebo prostě chcete změnu:-) Když jí dáte do trouby, provoní celý byt jako jablečný štrůdl - narozdíl od něj však neobsahuje žádné jídelní blbosti.



Výhody ovesných vloček jsem popisovala už zde - já je rozhodně řadím do svého pomyslného seznamu superpotravin. Hodně je používám i jako částečnou náhradu mouky, kdy je pomelu co se do nich vejde a nakládám s nimi jako s každou jinou (jen o moc zdravější) moukou:-)

Co budete potřebovat (2 porce):
Kaše
Hrnek ovesných vloček
Hrnek mléka (nebo jeho alternativy) + půl hrnku vody
Špetku soli
Menší lžíci medu

Zdobení k sežrání
Jablko
Hrst oříšků (ideálně vlašských nebo lískových)
Půl lžičky skořice
Trošku másla (nejlépe třeba oříškového)
Půl lžičky třninového cukru


Nejdřív uvaříme klasickou, jen trochu tekutější (v troubě se vločky ještě nafouknou) ovesnou kaši - smícháme mléko, vodu, vločky a sůl. Krátce povaříme, nakonec přidáme med. Vykydneme elegantně přemístíme do zapékacích misek a zdobíme - poklademe jablky pokrájenými na plátky, přídáme máslo a lehce zasypeme třtinovým cukrem a skořicí - to by mělo vytvořit jakousi vynikající vrchní krustičku. Pečeme tak při 200 stupních asi čtvrt hodiny, doporučuju řídit se podle barvy jablek.


Budu ráda, pokud mi napíšete, jestli jste recept zkoušeli, nebo která podoba ovesné kaše je u vás ta nej:-)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Mery Mery | 15. února 2015 v 14:44 | Reagovat

Dokonalý :3 já jsem teda i vršek polila medem ^^ řikala sem si že snídaně na tři dny a druhý den už na mě čekal jen takový usmolený kousínek...Takže rodince taky zachutana ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama