Špaldová pizza. Zn.: super easy:-)

20. prosince 2014 v 21:38 | Llamka |  Hlavní jídla
No, Italové by možná plakali. My se ale olizovali až za ušima (nebo kam sugo dostříklo). Překvapilo mě, jak výborná a přitom zdravá byla.



Těsto jsem se rozhodla dělat (především) ze špaldové mouky - ta je oproti pšeničné mouce výrazně bohatší na minerály a bílkoviny. Navíc chutná tak trošku oříškově!:-)

Těsto na pizzu (3 menší pizzy):
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
lžička soli
lžíce olivového oleje
kvásek (1 kostka droždí + lžička třtinového cukru)
voda dle potřeby

Necháme vyběhnout kvásek, vypracujeme těsto a necháme tak 40 minut vykynout. Potom nečekaně na pečící papír vytvoříme placky (obdélníky, srdíčka, zadky, jak je libo) a ozdobíme dle chuti - já vyráběla sugo z drcených rajčat, cibule a česneku, dál jsem kraje pomazala zbytkem pesta, co mi zbyl v ledničce:D a přidala šunku a mozzarelu. Pečeme při na maximum zahřáté troubě cca čtvrt hodinky. Nakonec jsem pizzu pro barevnost a vůni posypala čerstvou bazalkou:-)


Máte nějaký osvědčený recept na pizzu? Co si na ní rádi dávate?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Unicorns Unicorns | 21. prosince 2014 v 9:57 | Reagovat

Ahoj, dal/a by jsi moc prosím hlas pro mojí nejlepší kamarádku? ♥ Neskutečně by mi to pomohlo, je to opravdu důležité. :-) Je tam pod jménem Andie, klidně oplatím :-) http://mkunis-ndobrev.blog.cz/1412/finale-vanocni-souteze#_=_ Opravdu moc děkuju ♥

2 míša míša | E-mail | 5. ledna 2015 v 21:11 | Reagovat

Ahoj prosimtě jak přesně jsi dělala kvásek? :) děkuji

3 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 5. ledna 2015 v 21:19 | Reagovat

[2]: Ahoj Míšo:-) Klasicky - droždí rozdrobím do mističky a zasypu cukrem. Vařečkou směs trošku "rozkvedlám" a promíchám a pod utěrkou na teplém místě nechám odpočívat, dokud se to jakoby nerozteče a nezdvojnásobí svůj objem:-) A nemělo by se to dotknout ničeho kovového.Ať se povede:-)

4 Jana Jana | 13. ledna 2015 v 15:58 | Reagovat

No nevím jak e dívám tak se dívám tak ti tam chybí bud voda nebo mlíko anebo si to jako nedovedu představit 8-O

5 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 13. ledna 2015 v 16:21 | Reagovat

[4]: Jani, děkuju za upozornění, samozřejmě je potřeba ještě voda. Do receptu připíšu:-)

6 Jana Jana | 14. ledna 2015 v 12:05 | Reagovat

:D

7 Aky(šek) Aky(šek) | 28. ledna 2015 v 20:27 | Reagovat

Tak si to štráduju z práce a říkám si, co bude na večeři. Napadla mě tvoje pizza. Jen jsem si nemohla vzpomenout, z jaké je mouky. Tak jsem vzala namátkově třeba žitnou a doma zjistila, že je špaldová. :-D Takže místo špaldové byla žitná, místo suga (sugeho, suge??) jsem dala smetanový základ (protože přítel rajčata nerad), místo čerstvé bazalky sušenou.. No takže to byl vlastně úplně jiný recept, každopádně byl moc dobrý, takže děkuju za inspiraci. A někdy si určitě vyzkouším i tenhle! :))

8 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 29. ledna 2015 v 13:34 | Reagovat

[7]: Andrejko, to jsem moc ráda, že chutnala!:-) Alespoň je vidět, že není vůbec třeba držet se přesně receptu, aby byl výsledek stejně - nebo ještě více - super.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama