Ovesné lívancové sendviče. Zní hrozně, chutná výtečně!

18. prosince 2014 v 18:20 | Llamka |  Snídaně, brunche
Nebudu kecat. MILUJU dlouhé brunche (snídaňo-oběd - breakfest+lunch) s velkou porcí nějaké dobroty…a v tuhle chvíli už kecám, protože ta "nějaká dobrota" má poslední dobou podezřele konkrétní a neměnnou podobu - dámy a pánové, představuji vám svůj geniální lívancový sendvič:-)



Na okraj určitě není špatné trochu (ale popravdě!) vychválit vločky - zkušenější vločkaři laskavě přeskočí pár řádků:-)
Ovesné vločky jsou už i masově známy jako zdravá potravina - jsou levné, snadno dostupné a i úplný laik ví, že cosi zdravého obsahují (pak si koupí zapékané musli, protože má 40% ovesných vloček a tak musí být mega zdravé, že jo - to, že zbytek je cukr a jiné blbosti už budiž okázale ignorováno).

Pro ty, co nešli zapékané musli odhodlaně chroustat ale zůstali číst: ovesné vločky mají následující složení: 66% sacharidů, 16% bílkovin, 7% tuku a 12-14% vlákniny. Díky tomu všemu jsou extrémně vhodné jako výživná snídaně a protože pomáhají budovat svalovou hmotu (ano, dokonce podporují tvorbu testosteronu, což ovšem neznamená, že nám něžným dámám po misce vloček narostou bicáky a vyraší knírek;-)), jsou vhodné i jako předtréninkové jídlo.
Kromě toho upravují trávení a obsahují množství železa, vápníku, hořčíku, zinku a dalších látek. No a aby nám to všechno chutnalo, přichází kýžená chvíle, kdy vám představím svůj super vynález.

Jak je dělám já (na dvě porce):
cca 10 vrchovatých lžic ovesných vloček
půlka banánu
necelý šálek mléka (nebo nějakého alternativního nápoje)
trocha vody
špetka soli, případně skořice, perníkového koření,…
pár kapek kokosového oleje

Ovesné vločky s kořením a špetkou soli rozmixuju klidně až téměř na mouku. Přidám banán, mléko, vodu a vymixuju do hladkého těsta. Z něho osmažím na pánvi a kapce kokosového oleje čtyři palačinky/lívance.
Plním je pak vším možným - obvykle tvarohem oslazeným datlovým sirupem, trochou marmelády a taky banánem na kolečka. No a aby to vypadalo dostatečně obžerstvově, vršek přeliju něčím tekutým (jogurt, pudink,…) a zahážu ovocem.

Má inspirace:

Lívancový sendvič zalitý vanilkovým pundinkem, polechtaný lesními plody a zasypaný kokosem...vypadá jako zasněžený, že?:-)


Tentokrát politý bílým jogurtem, přizdoben mraženými jahodami a přelitý nedietní polevou v podobě čokolády, co nám zbyla z výroby Vánočního cukroví...jak byly ale jahody mražené, čokoláda na nich ztuhla a při té chuti jste na nějaké ty kalorie navíc zapomněli:-)...

A teď mě zajímá - jíte vločky? Pokud ano, v jaké podobě? Tipy, triky, recepty - všechno sem:-)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dagmar Dagmar | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 9:38 | Reagovat

vyzkoušeno, moc dobré. Vločky nemusím, ale takhle rozmixované mi nevadily. S domácí marmeládou, přelité javorovým sirupem a posypané ořechy... mňam!

2 Petra Petra | 7. ledna 2015 v 11:27 | Reagovat

Ja varim temer kazde rano vlockovou kasi,pridam lzici pohankovych vlocek a lzici spaldove krupice,kase je pak jemnoucka. Nesladim a sypu postrouhanym pernikem. Delikatesa.

3 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 12. ledna 2015 v 15:56 | Reagovat

[1]: Dášo, jsem ráda, že chutnalo :-)

4 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 12. ledna 2015 v 15:56 | Reagovat

[2]: Děkuji za tip, něco z toho určitě vyzkouším:-)

5 Aky(šek) Aky(šek) | 25. ledna 2015 v 17:31 | Reagovat

Tak jsem je taky vyzkoušela a jsou úžasný. Krásně to provonělo byt a muž se nejdřív ušklíbal, že: "Cožé, lívance bez mouky a cukru? Fuj." A pak jak mu šmakovalo. :-D S marmeládou chutnají snad víc, než klasický palačinky. :-)

6 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 26. ledna 2015 v 11:49 | Reagovat

[5]: No jo, nejhorší je překonat odpor k neznámému:D My už jiné nejíme:-)

7 Ivi Ivi | 1. února 2015 v 14:13 | Reagovat

Tak zítřejší snídaně je jasná. Pak sem hodím, jak to chutná se sójovým nápojem místo mléka. V palačinkách to nijak poznat není, tak snad to ani tu nebude vadit. :)

8 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 3. února 2015 v 7:49 | Reagovat

[7]: Já je už je teď nedělám jinak, než ze sójového mléka:-) Poznat to vůbec nejde.

9 hellboy hellboy | Web | 9. února 2015 v 12:35 | Reagovat

vypadá to skvěle, rozhodně vyzkouším ! :-)

10 stihlejsi stihlejsi | Web | 9. února 2015 v 12:38 | Reagovat

Jéé, zrovna dneska jsem měla ke snídani banánové palačinky. Dělám je sice trošku jinak, bez vloček, ale tyhle vypadají taky skvěle! :)

11 Réssi Réssi | E-mail | Web | 9. února 2015 v 12:47 | Reagovat

to musím vyzkoušet :-) , já většinou snídám klasickou ovesnou kaši nebo vločky s jogurtem, ale už mi to začalo hrozně lézt krkem, tak hledám alternativy, kamarádka mi poradila recept na ovesné sušenky: 2 hrsti ovesných vloček a jeden banán rozmixujeme na kaši, přidáme pár nerozmixovaných vloček, rozinky, brusinky, ořechy a vůbec všechno možný podle chuti, případně dosladíme medem nebo čímkoliv jiným, já třeba nesladím, díky banánu jsou dost sladké a pak už jen nasázíme na plech. Dělám ze dvou banánů a mám 10 poměrně velkých sušenek, je to superrychlý (10 minut i s úklidem), jediný, co trvá, je sušenky upíct :-D

12 Rien Toute Rien Toute | E-mail | Web | 9. února 2015 v 13:48 | Reagovat

Super recept, určitě někdy vyzkouším :-) Určitě se sem ještě vrátím tenhle blog mě zaujal. Tenhle článek byl na úvodní stránce blog.cz ten nejlepší (i když ty dva ostatní za moc opravdu nestály, ale co už...)

13 Joina Joina | Web | 9. února 2015 v 14:21 | Reagovat

Mě moc chutnají ovesné lívance, ale polité pudinkem jsem ještě neměla, to vypadá tak lákavě.

14 Lenci Lenci | Web | 9. února 2015 v 14:43 | Reagovat

aké jednoduché a znie tu super! určite vyskúšam!!! :) Už len z fotiek mám na to chuť jak hrom :D

15 Ellí Ellí | Web | 9. února 2015 v 16:03 | Reagovat

Teda, musím říct, že to zní báječně :-) Asi mám tip na zítřejší snídani :D
Jinak já většinou vločky konzumuji v podobě müsli nebo vločkové kaše :-)

16 Colliode Colliode | 9. února 2015 v 18:13 | Reagovat

No vidíš, já jsem teď müsli upgradovala na zdravější level, kdy jsem nechala naklíčit a zase usušila pohanku + semínka (dýňové, slunečnicové, sezam...), k tomu jsem přidala sušené datle a rozinky, raw kakao, sušený kokos...

Při servírování stačí zalít vodu či rostlinným mlékem, přidat lžičku medu či ovoce a ranní extáze je na světě... A nejlepší na tom je, že se to dá jíst i bez sušení a že se toho dá sníst mraky :-D

17 Lady Cathy Lady Cathy | Web | 9. února 2015 v 18:57 | Reagovat

Vypadá to báječně! Doma si je udělám!
Vločky jím, ale ne v polévce :-!

18 vlastni-mezisvet vlastni-mezisvet | Web | 10. února 2015 v 0:07 | Reagovat

Vločky v podobě kaše mi moc nejedou, ale jako lívance, placky, nebo domácí sušenky jsou absolutně nejlepší. Věřím, že i ta kaše by byla dobrá, kdybych si ji uměla správně ochutit. :-)

19 Christie Christie | E-mail | 21. února 2015 v 21:18 | Reagovat

Tak nějak postrádám nějaké pojidlo. Zkoušela jsem je a trhají se. Není to úplně nejhorší ale ani ne nejlepší pro oko. Na chuť jsou ale skvělé! Vážně vám to vychází tak pěkně jako normální palačinky i bez vejce? Koukala jsem totiž na jiné recepty na vločkové livanečky a všude vejce bylo. :)

20 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 21. února 2015 v 21:24 | Reagovat

[19]: Jsem ráda, že i tak chutnaly:-) Jako pojivo (alespoň mně) úplně v pohodě stačí právě ten banán - běžně se používá místo vajíčka i v jiných receptech, kdzž se jim chce někdo vyhnout:-) Ale je fakt, že to chce trochu zručnosti a praxe. A taky pozor na to, jestli těsto bylo dostatečně tekuté :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama